Zakłady mięsne chcą własnej sieci

Dobrego produktu mięsnego nie znajdziemy w marketach?


Wszyscy doskonale wiemy, że za jakość produktu musimy zapłacić odpowiednią cenę. W związku z tym wielu producentów walczy o rynek oraz o odbiorcę, który także nie jest im przychylny. Przykładem może być Zakład Mięsny w Stanisławowie produkujący wysokiej jakości artykuły tylko i wyłącznie z Polskiego mięsa.

 

Niestety sieci marketów nie zgadzają się na proponowane przez nich ceny. To skłania właścicieli zakładów do refleksji nad ich dalszą działalnością. Dlatego też najlepszym rozwiązaniem byłoby założenie własnej sieci. Jednak nie każdy zakład spełnia wszystkie wymagane kryteria. Z kolei otwieranie sklepów firmowych wiąże się z poważnymi kosztami, co nie przekłada się na zyski ze sprzedaży w sieciach marketów, które są znacznie wyższe.

Tagi:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!