| Autor: redakcja1

Dopłaty do prywatnego przechowywania mięsa

W celu przeciwdziałania sporej obniżce cen spowodowanego pandemią koronawirusa Komisja Europejska uruchomiła mechanizm dopłat do prywatnego przechowywania świeżego i schłodzonego mięsa z bydła w wieku ośmiu miesięcy lub więcej.

Dopłaty do prywatnego przechowywania mięsa
Do 8 lipca br. do mechanizmu przystąpiło dziewięć krajów UE. Do prywatnego przechowywania zaoferowano w sumie 2,215 tys. ton wołowiny, w tym najwięcej pochodzi z Hiszpanii - 598 ton i Polski - 442 tony.
 
Wołowinę do prywatnego przechowywania zgłosiły również: Francja - 350 ton, Austria - 330 ton, Niderlandy - 260 ton, Włochy - 125 ton, Łotwa - 50 ton, Niemcy - 40 ton i Irlandia - 20 ton.


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!