| Autor: redakcja1

Produkcja żywca rzeźnego

W 2018 r. wytworzono 7111,5 tys. ton żywca rzeźnego ogółem, a więc o 254,2 tys. ton - 3,7% więcej niż w 2017 r.

Produkcja żywca rzeźnego
W przeliczeniu na wagę mięsa, tzw. waga bita ciepła produkcja ogółem wyniosła 5488,4 tys. ton i była większa od otrzymanej w poprzednim roku o 450,7 tys. ton, a więc o 4%.
 
W gospodarstwach indywidualnych wyprodukowano w 2018 r. 5970,1 tys. ton żywca, tj. mniej o 77,2 tys. ton - 1,3% niż w 2017 r. Produkcja żywca z tych gospodarstw stanowiła 84% produkcji krajowej.
 


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!