| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (1.03.2020)

W dniach od 24 lutego do 1 marca 2020 roku w Polsce zaobserwowano wzrost półtuszy wieprzowych, indyków, ćwierćtuszy wołowych, a także spadek cen tuszek kurcząt patroszonych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (1.03.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,79 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,03 zł/t
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 1%
  • ujęciu rocznym – spadek o 4%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 9,18 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 8,5%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 45%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 5,28 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 2%
  • ujęciu rocznym – spadek o 4%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,23 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 3%


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!