Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.02.2017)

W dniach od 13 do 19 lutego 2017 roku zaobserwowano spadek cen półtuszy wieprzowych, tuszek indyków i ćwierćtuszy wołowych w Polsce. Natomiast cena tuszek kurcząt wzrosła.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.02.2017)

Ceny mięsa

Cena ćwierćtuszy wołowych:

  • aktualna cena – 12,84 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – spadek o 0,03 zł/kg

  • zestawieniu miesięcznym – bez zmian

  • ujęciu rocznym – wzrost o 1%

Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:

  • aktualna cena – 7,01 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – spadek o 0,01 zł/kg

  • zestawieniu miesięcznym – bez zmian

  • ujęciu rocznym – wzrost o 17%

Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:

  • aktualna cena – 5,20 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 6%

  • zestawieniu miesięcznym – bez zmian

  • ujęciu rocznym – spadek o 3%

Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych:

  • aktualna cena – 8,19 /kg

  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2%

  • zestawieniu miesięcznym – bez zmian

  • ujęciu rocznym – spadek o 6%



Tagi:
źródło: