Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.04.2020)

W dniach od 13 do 19 kwietnia 2020 roku w Polsce zaobserwowano spadek cen indyków, ćwierćtuszy wołowych, półtuszy wieprzowych i tuszek kurcząt patroszonych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.04.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,65 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 3%
  • ujęciu rocznym – spadek o 3,5%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 8,85 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 3%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 3%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 1%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 3,56 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 10%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 38%
  • ujęciu rocznym – spadek o 35%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 10,06 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 5%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 9%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 6,5%
 



Tagi:
źródło: