| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (2.02.2020)

W dniach od 27 stycznia do 2 lutego 2020 roku w Polsce zaobserwowano wzrost półtuszy wieprzowych, indyków, ćwierćtuszy wołowych, a także spadek cen tuszek kurcząt patroszonych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (2.02.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,94 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,03 zł/kg
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 1%
  • ujęciu rocznym – spadek o 4%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 8,46 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 8%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 34%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 5,17 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 5%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 10%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 9%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,14 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 4%
  • ujęciu rocznym – spadek o 0,6%

 


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!