Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (26.01.2020)

W dniach od 20 do 26 stycznia 2020 roku w Polsce zaobserwowano spadek cen półtuszy wieprzowych i indyków, a także wzrost cen ćwierćtuszy wołowych i tuszek kurcząt patroszonych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (26.01.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,91 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 0,04 zł/kg
  • ujęciu rocznym – spadek o 5%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 8,43 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 3%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 10%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 34,5%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 5,42 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 9%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 18%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,08 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 0,06 zł/kg
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 9,5%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 4%


Tagi:
źródło: