| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (5.04.2020)

W dniach od 30 marca do 5 kwietnia 2020 roku w Polsce zaobserwowano wzrost cen półtuszy wieprzowych i indyków, a także spadek cen ćwierćtuszy wołowych i tuszek kurcząt patroszonych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (5.04.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,91 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 1%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 9,13 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,06 zł/kg
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 3%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 16%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 4,16 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 10%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 27%
  • ujęciu rocznym – spadek o 28,5%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,86 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 6%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 4%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 6%


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!