| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (9.02.2020)

W dniach od 3 do 9 lutego 2020 roku w Polsce zaobserwowano wzrost półtuszy wieprzowych, indyków, tuszek kurcząt patroszonych, a także spadek cen ćwierćtuszy wołowych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (9.02.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,87 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 0,07 zł/kg
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 0,07 zł/kg
  • ujęciu rocznym – spadek o 3%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 8,66 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 4%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 39%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 5,23 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 6%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 2%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,52 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 4%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 4%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 7%

 


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!