| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (21.02.2016)

W dniach od 15 do 21 lutego 2016 roku zaobserwowano wzrost cen ćwierćtuszy wołowych oraz tuszek kurcząt patroszonych. Spadła natomiast cena półtuszy wieprzowych, a cena tuszek indyków patroszonych pozostała niezmienna.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (21.02.2016)

Ceny mięsa


Cena ćwierćtuszy wołowych:

  • aktualna cena – 12,69 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1%

  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 3%

  • ujęciu rocznym – wzrost o 1%

Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl
 

Cena półtuszy wieprzowych:

  • aktualna cena – 5,98 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,02 zł/kg

  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1,5%

  • ujęciu rocznym – spadek o 5%

Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:

  • aktualna cena – 5,37 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 12,5%

  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 17%

  • ujęciu rocznym – wzrost o 2%

Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych:

  • aktualna cena – 8,73 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – bez zmian

  • zestawieniu miesięcznym spadek o 1%

  • ujęciu rocznym – bez zmian

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!