| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego w Polsce (17-23.02.2014)

W dniach od 17 do 23 lutego 2014 roku spadły ceny ćwierćtuszy wołowych, półtuszy wieprzowych i indyków, a wzrosły ceny tuszek kurcząt patroszonych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego w Polsce (17-23.02.2014)
Cena ćwierćtuszy wołowych (17-23.02.2014):
  • aktualna cena – 12,24 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym –  spadek o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 2%
  • ujęciu rocznym – spadek o 9%
Cena półtuszy wieprzowych (17-23.02.2014):
  • aktualna cena - 6,78 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2%
  • zestawieniu miesięcznym –  spadek o 5,5%
  • ujęciu rocznym – spadek o 6%
Cena tuszek kurcząt patroszonych (17-23.02.2014):
  • aktualna cena – 6,11 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 8%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 17,5%
  • ujęciu rocznym – spadek o 0,5%
Cena tuszek indyków patroszonych (17-23.02.2014):
  • aktualna cena – 8,51 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 4%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%
  • ujęciu rocznym – spadek o 3%
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!