| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego w Polsce (20-26.01.2014)

W dniach od 20 do 26 stycznia 2014 roku wzrosły ceny ćwierćtuszy wołowych oraz tuszek kurcząt patroszonych, a ceny półtuszy wieprzowych i indyków zmalały.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego w Polsce (20-26.01.2014)
 
Cena ćwierćtuszy wołowych (20-26.01.2014):
  • aktualna cena – 12,54 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 0,2%
  • ujęciu rocznym – spadek o 9%
Cena półtuszy wieprzowych (20-26.01.2014):
  • aktualna cena - 7,18 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
  • zestawieniu miesięcznym –  spadek o 6%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 1%
Cena tuszek kurcząt patroszonych (20-26.01.2014):
  • aktualna cena – 5,20 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
  • zestawieniu miesięcznym –  spadek o 8%
  • ujęciu rocznym –  spadek o 6%
Cena tuszek indyków patroszonych (20-26.01.2014):
  • aktualna cena – 8,45 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 4,5%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 3%
  • ujęciu rocznym – spadek o 1,5%
 
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!