| Autor: redakcja1

Ceny żywca wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.04.2020)

W dniach od 6 do 12 kwietnia 2020 roku w stosunku do notowań sprzed tygodnia zaobserwowano spadek cen żywca wieprzowego, kurcząt brojlerów, żywca indyczego, a także wzrost cen żywca wołowego.

Ceny żywca wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.04.2020)
Ceny żywca
  • aktualna cena – 6,06 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 3%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 4%
Cena żywca wołowego:
  • aktualna cena – 5,93 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
  • relacja miesięczna – spadek o 1%
  • ujęciu rocznym – spadek o 5%
Cena kurcząt brojlerów:
  • aktualna cena – 2,98 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 5%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 14%
  • ujęciu rocznym – spadek o 14%
Cena żywca indyczego:
  • aktualna cena – 4,87 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 4%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 11%
  • ujęciu rocznym – spadek o 13%






Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!