Monitor fraz

Zapamiętaj mnie    Przypomnij hasło

Partner portalu




Wzrost produkcji wieprzowiny, wołowiny i jagnięciny w Wielkiej Brytanii

Dodano:

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W czerwcu 2014 roku Brytyjczycy wyprodukowali więcej mięsa wieprzowego, wołowiny oraz drobiu...

W czerwcu 2014 roku Brytyjczycy wyprodukowali więcej mięsa wieprzowego, wołowiny oraz drobiu – informuje FAMMU/FAPA.


Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości raz w tygodniu na e-mail!

Akceptuję regulamin portalu






Produkcja wieprzowiny


Liczba ubojów żywca wieprzowego wzrosła o 3,7% do 772 tys. sztuk, a produkcja wieprzowiny ukształtowała się w granicy 65 tys. ton, a zatem była o 6% wyższa niż przed rokiem.
 

Produkcja wołowiny
 

Wytwórczość mięsa wołowego zwiększyła się o 3% do 66 tys. ton mimo mniejszej liczby ubojów bydła niż w czerwcu 2013 r. Na wzrost ten złożyła się głównie większa waga ubijanych zwierząt.
 
Produkcja baraniny
 
W czerwcu tego roku Brytyjczycy ubili także 907 tys. sztuk owiec, czyli o 8% więcej niż rok wcześniej. Produkcja mięsa baraniego oraz jagnięcego wzrosła o 5% do 21 tys. ton.

Google+


źródło:





Nie ma żadnych komentarzy! Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość.
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się i bierz aktywny udział w życiu serwisu.
Skomentuj

Czy artykuł był pomocny? +0 pkt. razem głosów: 0





Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Gospodarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Dodając komentarz akceptujesz regulamin serwisu.






Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2014r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl