Kategorie

Poznaj produkty


| Autor: redakcja6

Majówka z Zieloną Galą i budownictwem

Jaką wybrać kosiarkę, czy prasę? Na jaką zgrabiarkę i owijarkę się zdecydować? Na te i wiele innych pytań związanych z technologią zbioru zielonek uzyskasz odpowiedź 25 i 26 maja w Szepietowie podczas Zielonej Gali.

Majówka z Zieloną Galą i budownictwem
PROGRAM

 

25 maja 2013 r. (SOBOTA)
 
10.00-11.30 WYKŁADY
 
10.10-10.30 Podsiew jako zabieg przedłużający żywotność użytków zielonych
- Marcin Mierzejewski, firma DSV
10.30-11.00 Prozdrowotne właściwości pasz objętościowych z użytków zielonych
w żywieniu krów mlecznych - Marcin Sowul, firma Sowul&Sowul
11.00-11.30 Lucerna jednym z najcenniejszych źródeł białka z własnych upraw
- Marek Kościelak, firma Agri Land
 
11.30 – 13.00 KONFERENCJA: Budownictwo energooszczędne na obszarach wiejskich w województwie podlaskim
 
Wymagania prawne w zakresie energooszczędności – Stanisław Łapiński-Piechota
Budownictwo energooszczędne z uwzględnieniem termomodernizacji i certyfikacji – Dorota Krawczyk
Odnawialne źródła energii na terenach wiejskich – Kazimierz Pieńkowski
Odzysk ciepła i powietrze w domu – Bernard Bujwicki, firma Bartosz
Pompy cierpła i kolektory słoneczne – Małgorzata Smuczyńska, firma Biawar
 
13.00-13.20 OTWARCIE TARGÓW
 
26 maja 2013 r. (NIEDZIELA)
 
10.00-11.50 WYKŁADY
 
10.00-11.00 Wpływ parametrów paszy objętościowej na jakość produktów i   przetworów mleczarskich
- Przemysław Sowul, firma Sowul&Sowul
11.00 – 11.30 Lucerna jednym z najcenniejszych źródeł białka z własnych upraw.
- Marek Kościelak, firma Agri Land
11.30 -11.50 Podsiew jako zabieg przedłużający żywotność użytków zielonych
– Marcin Mierzejewski, firma DSV
 
12.00 – 12.15 Rozstrzygnięcie konkursów
Hit Zielonej Gali i Hit Targów Budowlanych
12.15 – 12.30 Pokaz bezpiecznej obsługi prasy zwijającej – KRUS Oddział w Białymstoku

12.30-13.30 POKAZY ZIELONEJ GALI
 
W programie:
  • Pokazy działania systemów solarnych – firma Optima
  • Prezentacja upraw doświadczalnych PODR w Szepietowie
  • Pokaz techniczny tłoczenia i estryfikacji oleju rzepakowego

 



Tagi:
źródło: